Usuari anònim
Connectar
17/05/2024 10:34:51 Ajuntament de Paterna :: Inici:: Preguntes freqüents :: Informació de procediment

Ajuntament de Paterna



Concessió de benefici fiscal en l'IBI



Nivell de Modernització 1. InformacióNivell de Modernització 2. Descàrrega de formularisNivell de Modernització 3. Iniciació electrònicaNivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Nivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Informació
Procediment CONCESSIÓ DE BENEFICI FISCAL EN L'IBI.
Referència Bonificació de l'IBI a VPO, famílies nombroses, empreses constructores i per instal·lació de sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar.
Versió 1.1
Data última actualització 17/05/2021
Descripció del procediment Sol•licitud d'aplicació de beneficis fiscals en l'Impost de Béns immobles (IBI) per tractar-se d'un habitatge protegit, per ser l'habitatge habitual d'una família nombrosa, per ser un immoble que constituïsca l'objecte de l'activitat de les empreses d'urbanització, construcció i promoció immobiliària o per habitatges en les quals s'instal•len sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar.

Requisits:

a) Tractar-se d'un habitatge protegit.
b) Ser titular d'una família nombrosa i que l'immoble siga el seu habitatge habitual, havent d'estar empadronades totes les persones de la família.
c) Ser una empresa d'urbanització, construcció o promoció immobiliària i que l'immoble objecte de la sol•licitud no forme part de l'immobilitzat.
d) Tractar-se d'un habitatge en el qual s'instal•len sistemes per a l'aprofitament tèrmic o elèctric de l'energia solar condicionada al fet que les instal•lacions per a producció de calor incloguen col•lectors que disposen de la corresponent homologació per l'Administració competent i que aquestes instal•lacions compten amb l'oportuna llicència municipal.
Forma d'inici A instàncies de part
Subjecte Persones físiques i jurídiques.
Termini de presentació a) Per a les VPO: La presentació de la sol•licitud pot realitzar-se en qualsevol moment anterior a la finalització dels tres períodes impositius següents a l'atorgament de la qualificació definitiva. La resolució, en cas de ser estimatòria, tindrà efecte a partir del període impositiu posterior a aquell en el qual es realitza la sol•licitud.
b) Per a les famílies nombroses: Fins al 31 de desembre de l'any anterior al que es pretenga obtindre el benefici. Si és una renovació fins al 31 de gener de l'exercici en què s'aplicarà.
c) Per a les constructores: abans de l'inici de les obres.
d) Per a les instal•lacions fotovoltaiques: La bonificació podrà sol•licitar-se en qualsevol moment anterior a la terminació del període de la seua duració (5 anys a comptar des de la posada en funcionament de la instal•lació) i no tindrà caràcter retroactiu.
Lloc de presentació a) Seu Electrònica.
b) Servici d' Informació i Atenció al Ciutadania (SIAC).
c) Qualsevlol altra de les seus que es regulen a l'article 16 de la Llei 39/2015 de 1 d'ocubre de Procediment Administratiu Comú (oficines de correus, PROP, entitats adherides a: finestreta única, ORVE y SIR).

Estan obligats a relacionar-se a través de la Seu Electrònica per a la realització de qualsevol tràmit, almenys:
a) Persones jurídiques
b) Qui exercisca col·legiació obligatòria.
c)Qualsevol altre subjecte dels regulats en l'art. 14 de la Llei 39/2015, d'1 d' octubre, de Procedimient Administratiu Comú (entitats sense personalitat jurídica, empleats/des de les administracions públiques i altres que puguen establir-se).

Tributs Servei gratuït
Òrgan Gestor ÀREA DE GESTIÓ MUNICIPAL/GESTIÓ D'IBI.
Òrgan que resol Tinència d'Alcaldia de Gestió Municipal.
Termini màxim de resolució i notificació 6 mesos
Efectes del silenci administratiu Desestimatori (Art 24 L 39/2015).
Recursos possibles Contra les resolucions que es dicten en aquests procediments pot interposar el preceptiu recurs de reposició davant la Tinència d'Alcaldia en el termini d'un mes, comptat des de l'endemà a la notificació, previ al contenciós administratiu. 
Tramitació electrònica Pot presentar una sol·licitud a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Paterna prement el següent
enlace.

Documentació a aportar
Tipus Presentació
Instancia: Solicitud de Concesión de beneficio fiscal en el IBI. Obligatori Ambdós
Calificación: Calificación definitiva de V.P.O. (En el caso de las VPO) Opcional Ambdós
Titulos familia numerosa (Sólo si el/la interesada se opone a su consulta por la administración): Título oficial vigente de familia numerosa (En el caso de las familias numerosas) Opcional Ambdós
Certificación: Certificación del Administrador de la sociedad de que el inmueble objeto de la bonificación no forma parte del inmovilizado de la empresa (En el caso de las constructoras) Opcional Ambdós
Certificado de un instalador/a autorizado/a: Certificado de un instalador/a autorizado/a de la puesta en funcionamiento de la instalación.
Para las viviendas en las que se instalen sistemas para el aprovechamiento térmico o eléctrico de la energía solar
Obligatori Ambdós
Certificado del administrador/a de la Comunidad de Propietarios: Certificado del administrador/a de la Comunidad de Propietarios, en su caso, de la relación de los propietarios partícipes de la instalación y las cantidades repercutidas a cada uno de ellos; así como cualquier otra documentación que se estime procedente.
Para las viviendas en las que se instalen sistemas para el aprovechamiento térmico o eléctrico de la energía solar.
Obligatori Ambdós

Llegenda
Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
Presentació Ambdós Ambdós Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
Normativa
Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, LO 3/2018 Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.
Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Pública L 39/2015 Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Ley 7/1985, de 2 de abril, reguladora de las Bases del Régimen Loca L 7/1985 Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.
Ley 58/2003, de 17 de diciembre, L 58/2003 Llei 58/2003, de 17 de desembre, general tributària.
Real Decreto Legislativo 1/2004, de 5 de marzo, Real Decreto Legislativo 1/2004, de 5 de marzo, por el que se aprueba el texto refundido de la Ley del Catastro Inmobiliario.
Real Decreto Legislativo 2/2004, de 5 de marzo Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.
Real Decreto 417/2006, de 7 de abril Real Decreto 417/2006, de 7 de abril, por el que se desarrolla el texto refundido de la Ley del Catastro Inmobiliario, aprobado por el Real Decreto Legislativo 1/2004, de 5 de marzo
Ordenanzas Ordenanzas Municipales.
Ver Ordenanzas
Otra Aquella otra normativa que resulte de aplicación al supuesto.

Tramitació presencial
Descarregar
Tramitació telemàtica
Tramitar