Usuari anònim
Connectar
17/05/2024 11:25:18 Ajuntament de Paterna :: Inici:: Registre Electrònic :: Informació de procediment

Ajuntament de Paterna



Alteració de la titularitat i variació de la quota de participació en béns immobles



Nivell de Modernització 1. InformacióNivell de Modernització 2. Descàrrega de formularis

Nivell de Modernització 2. Descàrrega de formularis

Informació
Procediment ALTERACIÓ DE LA TITULARITAT I VARIACIÓ DE LA QUOTA DE PARTICIPACIÓ EN BÉNS IMMOBLES.
Referència Alteració de la titularitat i variació de la quota de participació en béns immobles.
Versió 1.1
Data última actualització 17/01/2018
Descripció del procediment Sol•licitud d'inscripció o modificació de dades en el Cadastre Immobiliari per l'adquisició de la propietat per qualsevol títol, així com la seua consolidació, la constitució, modificació o adquisició de la titularitat d'una concessió administrativa i dels drets reals d'usdefruit i de superfície, les variacions en la composició interna o en la quota de participació de les comunitats o entitats sense personalitat sempre que la respectiva entitat haja sol•licitat prèviament la constància dels seus/seues membres.
Forma d'inici A instàncies de part
Subjecte Qualsevol persona física o jurídica.
Termini de presentació Dos mesos a partir de l'endemà a la data de formalització del fet, acte o negoci declarat.
Lloc de presentació a) Seu Electrònica.
b) Servici d' Informació i Atenció al Ciutadania (SIAC).
c) Qualsevlol altra de les seus que es regulen a l'article 16 de la Llei 39/2015 de 1 d'ocubre de Procediment Administratiu Comú (oficines de correus, PROP, entitats adherides a: finestreta única, ORVE y SIR).

Estan obligats a relacionar-se a través de la Seu Electrònica per a la realització de qualsevol tràmit, almenys:
a) Persones jurídiques
b) Qui exercisca col·legiació obligatòria.
c)Qualsevol altre subjecte dels regulats en l'art. 14 de la Llei 39/2015, d'1 d' octubre, de Procedimient Administratiu Comú (entitats sense personalitat jurídica, empleats/des de les administracions públiques i altres que puguen establir-se).

Tributs Servici Gratuït.
Òrgan Gestor ÀREA DE GESTIÓ MUNICIPAL/GESTIÓ D'IBI.
Òrgan que resol Tinència d'Alcaldia de Gestió Municipal.
Termini màxim de resolució i notificació 6 mesos
Efectes del silenci administratiu Desestimatori (Art. 24 L 39/2015).
Recursos possibles Contra la resolució, que ha sigut dictada en l'exercici de facultats delegades en el conveni subscrit amb Cadastre, pot interposar-se el potestatiu recurs de reposició en el termini d'un mes comptat des de l'endemà al de la notificació, previ a la reclamació economicoadministrativa.
Observacions  S'eximeix de l'obligació de declarar les transmissions de domini de béns immobles, l'adquisició o consolidació de la propietat de la totalitat de l'immoble per una sola persona, la que es produïsca per diverses, en unitat d'acte, amb independència que el dret adquirit per cadascuna d'elles siga part de la propietat plena o de la nua propietat, o de l'usdefruit total o parcial sobre l'immoble quan es complisquen els següents requisits:
- Que l'acte o negoci es formalitze en escriptura pública o bé es tinga sol•licitada la seua inscripció en el Registre de la Propietat, en el termini de dos mesos des de la data de l'acte o negoci de què es tracte.
- Que s'haja acreditat la referència cadastral de l'immoble mitjançant algun dels següents mitjans: Certificació cadastral electrònica obtinguda pels procediments telemàtics que s'aproven per resolució de la Direcció General del Cadastre, escriptura pública o informació registral, últim rebut justificant del pagament de l'Impost sobre Béns immobles o ben certificat o un altre document expedit per la Gerència /Subgerencia del Cadastre.
Tramitació electrònica Pot presentar una sol·licitud a través del registre electrònic de l'Ajuntament de Paterna prement el següent
enlace.

Documentació a aportar
Tipus Presentació
Instancia: Solicitud de Alteración de la titularidad y variación de la cuota de participación en bienes inmuebles. Obligatori Ambdós
Documento que acredite la alteración: Ya sea escritura pública, contrato privado, sentencia judicial, certificación del Registro de la Propiedad u otros. Obligatori Ambdós

Llegenda
Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
Presentació Ambdós Ambdós Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
Normativa
Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, LO 3/2018 Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.
Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Pública L 39/2015 Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Ley 7/1985, de 2 de abril, reguladora de las Bases del Régimen Loca L 7/1985 Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.
Real Decreto Legislativo 1/2004, de 5 de marzo, Real Decreto Legislativo 1/2004, de 5 de marzo, por el que se aprueba el texto refundido de la Ley del Catastro Inmobiliario.
Real Decreto Legislativo 2/2004, de 5 de marzo Reial decret legislatiu 2/2004, de 5 de març, pel qual s'aprova el text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals.
Real Decreto 417/2006, de 7 de abril Real Decreto 417/2006, de 7 de abril, por el que se desarrolla el texto refundido de la Ley del Catastro Inmobiliario, aprobado por el Real Decreto Legislativo 1/2004, de 5 de marzo
Orden EHA/3482/2006, de 19 de octubre Orden EHA/3482/2006, de 19 de octubre, por la que se aprueban los modelos de declaración de alteraciones catastrales de los bienes inmuebles y se determina la información gráfica y alfanumérica necesaria para la tramitación de determinadas comunicaciones catastrales.
Ordenanzas Ordenanzas Municipales.
Ver Ordenanzas
Otra Aquella otra normativa que resulte de aplicación al supuesto.

Tramitació presencial
Descarregar