Usuari anònim
Connectar
11/05/2024 12:13:34 Ajuntament de Paterna :: Inici :: Informació de procediment

Ajuntament de Paterna



12 DECLARACIÓ RESPONSABLE PER A L'EXECUCIÓ D'OBRES Reparació de coberta amb modificació de l'estructura



Nivell de Modernització 1. InformacióNivell de Modernització 2. Descàrrega de formularisNivell de Modernització 3. Iniciació electrònicaNivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Nivell de Modernització 4. Tramitació electrònica

Informació
Procediment DECLARACIONS RESPONSABLES PER A L'EXECUCIÓ D'OBRES
Referència PRO_EYU_DREO
Versió 1.0
Data última actualització 31/10/2016
Descripció del procediment Estan subjectes a la presentació de declaració responsable les obres compreses en l'art. 233 del Decret legislatiu 1/2021, de 18 de juny, del Consell d'aprovació del text refós de la Llei d'Ordenació del Territori, Urbanisme i Paisatge:

a) La instal·lació de línies elèctriques, telefònics o altres similars, la posada en servei de centres de transformació d'energia elèctrica de mitjana tensió, sempre que hagueren sigut autoritzats amb anterioritat i la col·locació d'antenes o dispositius de comunicació de qualsevol classe i la reparació de conduccions en el subsol, només en sòl urbà i sempre que no afecte domini públic, a edificis protegits o a entorns protegits d'immobles declarats com a bé d'interés cultural o bé de rellevància local, ni a altres àrees de vigilància arqueològica.
b) Les obres de modificació o reforma que afecten l'estructura, sense suposar substitució o reposició d'elements estructurals principals, o a l'aspecte exterior i interior de les construccions, els edificis i les instal·lacions, que no estiguen subjectes a llicència d'acord amb l'article 232 d'aquest text refós.
c) Les obres de mera reforma que no supose alteració estructural de l'edifici, ni afecten elements catalogats o en tràmit de catalogació, així com les de manteniment de l'edificació que no requerisquen col·locació de bastimentada en via pública.
d) Les actuacions d'intervenció sobre edificis, immobles i àmbits patrimonialment protegits o catalogats, mancats de transcendència patrimonial de conformitat amb la normativa de protecció del patrimoni cultural.
e) L'alçament i reparació de murs de fàbrica o maçoneria, no estructurals, i el clos de parcel·les, independentment del sistema constructiu triat que no estiguen subjectes a llicència d'acord amb l'article 232 d'aquest text refós.
f) La primera ocupació de les edificacions i les instal·lacions, conclosa la seua construcció, d'acord amb el que es preveu en la legislació vigent en *materiade ordenació i qualitat de l'edificació, així com el segon i següents actes d'ocupació d'habitatges.

2. Les actuacions següents estan subjectes a declaració responsable, d'acord amb el que s'estableix en l'apartat anterior i sempre que estiguen acompanyades d'una certificació emesa per un organisme de certificació administrativa o un col·legi professional, en els termes establits en la disposició addicional quarta d'aquest text refós:

a) Les obres de modificació o reforma que afecten l'estructura de les construccions, els edificis i les instal·lacions de totes classes, sense importar el seu ús.
b) La demolició de les construccions.
c) La modificació de l'ús de les construccions, edificacions i instal·lacions, així com l'ús del vol sobre aquests.
d) L'alçament de murs de fàbrica i el tancament, en els casos i les condicions estètiques que exigisquen les ordenances dels plans, reguladores de l'harmonia de la construcció amb l'entorn.
e) L'execució d'obres i instal·lacions que afecten el subsol, excepte les incloses en l'article 232.
f) L'obertura de camins, així com la modificació o pavimentació d'aquests.
g) La col·locació de cartells i tanques de propaganda visibles des de la via pública.
h) Totes les actuacions no incloses en l'article 232 ni 234 ni en l'apartat 1 d'aquest article.
Forma d'inici A instància de part.
Subjecte Interessat.
Termini de presentació Es pot presentar en qualsevol moment i habilita per a l'inici immediat de les obres, sense perjuí de les potestats municipals de comprovació o inspecció dels requisits habilitants per a l'exercici del dret i de l'adequació del que executa al contingut de la declaració.
Lloc de presentació a) Seu Electrònica.
b) Servici d' Informació i Atenció al Ciutadania (SIAC).
c) Qualsevlol altra de les seus que es regulen a l'article 16 de la Llei 39/2015 de 1 d'ocubre de Procediment Administratiu Comú (oficines de correus, PROP, entitats adherides a: finestreta única, ORVE y SIR).

Estan obligats a relacionar-se a través de la Seu Electrònica per a la realització de qualsevol tràmit, almenys:
a) Persones jurídiques
b) Qui exercisca col·legiació obligatòria.
c)Qualsevol altre subjecte dels regulats en l'art. 14 de la Llei 39/2015, d'1 d' octubre, de Procedimient Administratiu Comú (entitats sense personalitat jurídica, empleats/des de les administracions públiques i altres que puguen establir-se).

Tributs LIQUIDACIÓ DE LA TAXA URBANÍSTICA:
Per a realitzar l'autoliquidació marmitona en el següent enllaç Liquidació
- La taxa urbanística, s'obtindrà seleccionant els següents paràmetres:
Concepte a liquidar: LLICÈNCIA URBANÍSTICA
Subconcepte: DE LLICÈNCIA URBANÍSTICA
Tarifa: OBRA CIVIL

LIQUIDACIÓ DE LA TAXA PER OCUPACIÓ DE LA VIA PÚBLICA:
Per a realitzar l'autoliquidació d'esta taxa punxe en l'enllaç Accés Pagament Taxa.
- La taxa per ocupació de la via pública, s'obtindrà seleccionant els següents paràmetres:
Concepte a liquidar: OCUPACIÓ DE TERRENYS D'ÚS PÚBLIC
Tarifa: TANQUES, PUNTALS, ANELLES, ETC
Dies: Indicar nombre de dies d'ocupació
M2: Indicar superfície a ocupar en metres quadrats


-LIQUIDACIÓ DEL *ICIO: haurà d'abonar-se la quantia corresponent a l'Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres en el moment de la presentació de la instància.

Òrgan Gestor EDIFICACIÓ I USOS.
Òrgan que resol a) D'haver-se realitzat correctament la declaració responsable no recaurà resolució.
b) En cas d'haver de declarar-se la impossibilitat de realitzar les obres resoldrà l'Alcaldia (veure procediment de restauració de la legalitat urbanística)

Termini màxim de resolució i notificació Veure procediment de restauració de la legalitat urbanística.
Efectes del silenci administratiu Estimatori (Art 24 L 39/2015)
Fin de la vía administrativa Sí.
Recursos possibles Potestatiu de reposició (veure procediment de restauració de la legalitat urbanística)
Observacions Quan el contingut de la declaració responsable i les obres executades pel particular que la presente siguen acords a l'ordenament jurídic este Ajuntament no emetrà cap resolució. En qualsevol altre cas, s'emetrà la resolució oportuna.

L'interessat podrà sol·licitar d'este Ajuntament que s'emeta un certificat per a acreditar la correcta presentació de la declaració responsable.


Si l'immoble està situat en zona de Nucli Històric Tradicional o l'edifici té protecció segons el catàleg de béns i espais protegits del municipi de Paterna, no procedix el tràmit de Declaració Responsable, havent de tramitar-se mitjançant el procediment de LLICÈNCIES D'OBRES Plaques solars fotovoltaiques en edificis, immobles i àmbits patrimonialment protegits o catalogats, que tinguen transcendència patrimonial
Tramitació electrònica AVÍS: Quan realitze la tramitació telemàticament és important que revise habitualment la carpeta spam/no desitjat del seu correu electrònic. És possible que les notificacions s'allotgen en aqueixa carpeta.

Documentació a aportar
Tipus Presentació
Instancia Declaración Responsable Ejecución Obras: Solicitud Declaración Responsable Ejecución de Obras Obligatori Ambdós
Documentación acreditativa de la representación: En el caso de que se actúe por medio de representante, copia de la documentación que acredite la representación del firmante (escrituras, poderes, etc.) Opcional Ambdós
Documentos identificativos: DNI, CIF o NIE de firmante Obligatori Ambdós
Identificación del emplazamiento: Calle, número o referencia catastral. Será imprescindible el plano de emplazamiento, cuando la ubicación carezca de datos identificativos Obligatori Ambdós
Tasas: Justificación de haber liquidado y abonado las tasas correspondientes Obligatori Ambdós
Impuestos: Justificante de haber abonado el Impuesto sobre Construcciones, Instalaciones y Obras (ICIO). Obligatori Ambdós
Fotografía cubierta y fachada (REPARACIÓN CUBIERTA sin modificación estructura): Fotografía del estado de la cubierta y de la fachada del edificio. Obligatori Ambdós
Inventario de residuos: Inventario de los residuos peligrosos que se generarán y en caso contrario, declaración de su inexistencia, según modelo que pueden descargarse desde el apartado ficheros anexos de esta página Obligatori Ambdós
Proyecto de ejecución (REPARACIÓN DE CUBIERTA con modificación estructura): Proyecto de ejecución. (Los documentos visados deberán subirse comprimidos en formato Zip) Obligatori Ambdós
Estudio de Seguridad y Salud (REPARACIÓN DE CUBIERTA con modificación estructura): Estudio de Seguridad y Salud. (Los documentos visados deberán subirse comprimidos en formato Zip) Obligatori Ambdós
Estudio de gestión de residuos (REPARACIÓN DE CUBIERTA con modificación estructura): Estudio de gestión de residuos. (Los documentos visados deberán subirse comprimidos en formato Zip) Obligatori Ambdós

Llegenda
Tipus Obligatori Obligatori Opcional Opcional
Presentació Ambdós Ambdós Presencial Presencial Telemàtica Telemàtica
Normativa
Ley Orgánica 4/2001, de 12 de noviembre, reguladora del Derecho de Petición LO 4/2001 Llei orgànica 4/2001, de 12 de novembre, reguladora del dret de petició.
Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre, LO 3/2018 Llei orgànica 3/2018, de 5 de desembre, de protecció de dades personals i garantia dels drets digitals.
Ley 39/2015, de 1 de octubre, del Procedimiento Administrativo Común de las Administraciones Pública L 39/2015 Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques.
Ley 7/1985, de 2 de abril, reguladora de las Bases del Régimen Loca L 7/1985 Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les bases del règim local.
Ley 38/1999, de 5 de noviembre, de Ordenación de la Edificación. Ley 38/1999, de 5 de noviembre, de Ordenación de la Edificación.
Decreto Legislativo 1/2021 de 18 de junio Decreto Legislativo 1/2021, de 18 de junio, del Consell de aprobación del texto refundido de la Ley de Ordenación del Territorio, Urbanismo y Paisaje
Ley 3/2004, de 30 de junio, Ley 3/2004, de 30 de junio, de la Generalitat, de Ordenación y Fomento de la Calidad de la Edificación (LOFCE).
Real Decreto 1066/2001, de 28 de septiembre Real Decreto 1066/2001, de 28 de septiembre, por el que se aprueba el Reglamento que establece las condiciones de protección del dominio público radioeléctrico, restricciones a las emisiones radioeléctricas y medidas de protección sanitaria frente a emisiones radioeléctricas
Real Decreto 123/2017, de 24 de febrero Real Decreto 123/2017, de 24 de febrero, por el que se aprueba el Reglamento sobre uso del dominio público radioeléctrico.
PGOU Plan General de Ordenación Urbana.
Ordenanzas Ordenanzas Municipales.
Ver Ordenanzas
Otra Aquella otra normativa que resulte de aplicación al supuesto.

Tramitació presencial
Descarregar
Tramitació telemàtica
Tramitar